Zdaj se predvaja
mojcaskrinjar
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Svetniško vprašanje V Ljubljani, v Šiški, je ostalo 16.000 prebivalcev brez osebnega zdravnika! Nekaj so dolgoročne rešitve, nekaj pa kratkoročne. Slednje so urgentne, kajti ne more ostati 16.000 prebivalcev brez zdravnika! Prosim za čim prejšnji odgovor.

V Ljubljani, v Šiški, je ostalo 16.000 prebivalcev brez osebnega zdravnika. Proces odhajanja zdravnikov iz tega doma se odvija že nekaj let. Tudi moja družina je ostala brez osebnega zdravnika. Bili smo srečni, da smo našli drugo možnost, pri koncesionarju v Ljubljani. Bojim se, da večina teh, ki so ostali v Šiški v javnem zdravstvenem domu brez osebnega zdravnika, tega ni uspelo najti tudi kje drugje v Ljubljani ali okolici.

Sprašujem vas, ali ste kot ustanovitelj naredili kakšno raziskavo, zakaj se to dogaja v Ljubljani in zlasti v Šiški? Vem, da je zdravnikov premalo in vem, da je Vlada RS odobrila nova študijska mesta na univerzah v Ljubljani in Mariboru. Toda do zaključka študija teh generacij je še kar nekaj let. Vem tudi, da se je poenostavil in pohitril postopek za opravljanje izpita iz znanja slovenščine za tuje zdravnike, ki bi lahko prišli v Slovenijo.

Zanima me, ali je mogoče z drugačno organizacijo dela v zdravstvenem domu urediti poslovanje na način, da bi lahko oskrbovali vse stanovalce Šiške? Če ste opravili raziskavo in evalvirali delovanje Zdravstvenega doma Šiška, ali ste morda oblikovali kakšne pobude za spremembo sistema delovanja zdravstvenega sistema nasploh?

Nekaj so dolgoročne rešitve, nekaj pa kratkoročne. Slednje so urgentne, kajti ne more ostati 16.000 prebivalcev brez zdravnika! Prosim za čim prejšnji odgovor.


Lep pozdrav!


Mojca Škrinjar

Slike članka
Zadnje objave
Kordiševa njiva
Ob mednarodnem dnevu starejših
Klub seniork in seniorjev SDS: Zgroženi smo ob tem, da Inštitut 8.marec zagovarja drogiranje otrok
(IZJAVA) Postavljamo se na stran otrok, ki imajo pravico do življenja z očetom in materjo
ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022
Najbolj obiskano
1
Kordiševa njiva
2
Poslanka Mojca Škrinjar in učiteljica Alenka Helbl v Temi dneva: Šole niso imele težav z organizacijo pouka na daljavo
3
Vprašanje ministru za okolje in prostor o kanalu C0 v Ljubljani
4
ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022
5
Ali je kdo na ARSO odgovarjal za nepravilnosti postopkov za izgradnjo kanalizacijskega voda čez vodovarstveno območje Kleče?
Sorodne vsebine
Jankovićeva Lekarna Ljubljana kupuje hitre teste brez javnega naročila
Dajem pobudo za ponovno odprtje tržničnih površin za parkiranje ob nedeljah, ko Tržnica ne deluje.
Odgovor ministra Vizjaka na poslansko vprašanje Mojce Škrinjar o zagotovitvi čiste pitne vode v Ljubljani