Zdaj se predvaja
mojcaskrinjar
Izberi seznam predvajanja:
Galerija slik
Jankovićeva Lekarna Ljubljana kupuje hitre teste brez javnega naročila V veletrgovcu LL Grosist, ki je v stoodstotni lasti Lekarne Ljubljana in je potemtakem ravno tako zavezanec za javna naročila, časniku niso odgovorili, zakaj teste nabavljajo brez razpisa, od koga in po koliko jih kupujejo in prodajajo.

SVETNIŠKO VPRAŠANJE ŽUPANU ZORANU JANKOVIĆU O DELOVANJU LEKARNE LJUBLJANA V ZVEZI Z NAKUPOM HITRIH TESTOV

Mestna občina Ljubljana je ustanoviteljica javnega zavoda Lekarne Ljubljane. V časopisu Finance z dne 20.12.2021 preberemo, da je Lekarna Ljubljana kupovala od treh različnih firm hitre teste po 2,5 eura, od tega največ testov Clinitest (proizvajalca Siemens Healthineers) in Rapid Sars (Boson), obeh po okoli 370 tisoč kosov, preostalo pa so bili še testi Deepblue (Anhui), Hotgen (proizvajalca Beijing Hotgen Biotech) in test New Gene (Hangzhou Bioengineering).

V veletrgovcu LL Grosist, ki je v stoodstotni lasti Lekarne Ljubljana in je potemtakem ravno tako zavezanec za javna naročila, časniku niso odgovorili, zakaj teste nabavljajo brez razpisa, od koga in po koliko jih kupujejo in prodajajo. Časopis zaključuje, da bi samo novembra razlika v škodo državnega proračuna znašala 1, 4 milijona evrov, če LL oziroma njen LL Grosist teste kupujeta in nato zaračunata proračunu po maksimalnih možnih 2, 5 evra namesto po najnižji ceni na trgu, ki sojo na razpisih dosegle druge lekarne (1, 1 evra). LL naj bi trdila, da tudi od Salusa kupuje teste po 2, 5 evra za kos, medtem ko je Salus na razpisih dveh manjših lekarn teste ponujal po 1, 85 oziroma 1, 9 evra in je bil s tem med najdražjimi. Jih res LL in LL Grosistu prodajajo še tretjino dražje, se sprašujejo pri časniku.

Sprašujem vas, ali boste preverili delovanje Lekarne Ljubljana in ugotovili, ali je kršila zakonodajo v zvezi z javnim naročanjem hitrih testov in z njo povezanim veletrgovskim podjetjem Grosist. Prosim, da Mestni svet seznanite s svojimi ugotovitvami.

vir slike: www.lekarnaljubljana.si/

Mojca Škrinjar

Slike članka
Zadnje objave
ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022
ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022
SVETNIŠKA POBUDA - DRENIKOVA
SVETNIŠKA POBUDA - MILIČINSKEGA CESTA
MOJCA ŠKRINJAR IN MESTNI ODBOR SDS LJUBLJANA PROTI POZIDAVI ZELENIC IN UNIČEVANJU LJUBLJANSKE KULTURNE DEDIŠČINE
Najbolj obiskano
1
ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022
2
ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022
3
Revolucija, kraja, laž, uboji, po novem pa še hekerstvo, so temeljne vrednote komunistov
4
Za čisto in zeleno Ljubljano
5
Za varno starost vseh
Sorodne vsebine
Dajem pobudo za ponovno odprtje tržničnih površin za parkiranje ob nedeljah, ko Tržnica ne deluje.
V Ljubljani, v Šiški, je ostalo 16.000 prebivalcev brez osebnega zdravnika!