Zdaj se predvaja
mojcaskrinjar
Izberi seznam predvajanja:
Deljene povezave
Mojca Škrinjar: Kdor ne podpira resolucije, ki obsoja vse tri totalitarizme, ni pravi demokrat
Galerija slik
Mojca Škrinjar: Kdor ne podpira resolucije, ki obsoja vse tri totalitarizme, ni pravi demokrat V Kucji dolini je pokopanih več kot 800 povojnih žrtev, ki so bili maja 1945 s strani jugoslovanske komunistične oblasti pomorjeni in vrženi v Brezarjevo brezno.

Danes je ob grobišču v Kucji dolini pri Podutiku potekala spominska slovesnost s sveto mašo. Spominske slovesnosti se je udeležila tudi poslanka SDS Mojca Škrinjar, ki je po končani sveti maši vse prisotne tudi nagovorila. Komeroracije sta se udeležila tudi predsednica Ženskega odbora SDS Ljubljana Ksenija Sever in predsednik Krščanskega foruma SDS Dejan Škvarc.


V Kucji dolini je pokopanih več kot 800 povojnih žrtev, ki so bili maja 1945 s strani jugoslovanske komunistične oblasti pomorjeni in vrženi v Brezarjevo brezno. Trupla povojno umorjenih so bila zaradi težavnih higienskih razmer iz Brezarjevega brezna v Kucjo dolino prinešena v skupni grob junija 1945.

Poslanka SDS Mojca Škrinjar je v svojem nagovoru povedala, da je skupni grob v Kucji dolini tih grob: »Grobovi so vseh vrst. So kamniti, so marmorni, so zeleni, so ocvetičeni in zapuščeni. So grobovi kjer na spomenik zlate črke kričijo v nebo in so tihi grobovi. Grobišče v Kucji dolini pri Podutiku je tih grob.«

»V letih 1990-1995 je četrtni skupnosti Šiška s tesno večino vladala Demosova koalicija. Ponosna sem, da sem bila del te koalicija, ko je prišlo do odločitve, da se grobišče v Kucji dolini uredi. Glasovali smo za to, da se ta kraj tudi obeleži. Sprejeli smo Odlok o razglasitvi Velikega Brezarjevega brezna in grobišča žrtev povojnih pobojev za kulturni in zgodovinski spomenik,« je v svojem nagovoru povedala Mojca Škrinjar in jasno obsodila vse tri totalitarizme, ki so slovenskemu narodu povzročila veliko gorja. »Danes smo priča temu, da se sprašujemo ali bo slovenski parlament podpisal in se pridružil resoluciji proti trem totalitarizmom - fašizmu, nacizmu in komunizmu. Kdor koli se sprašuje in dvomi v to, ni pravi demokrat. Mislim, da je edina možnost, da živimo dobro in v sožitju, življenje v demokraciji. Da kot vrednoto poduhovimo demokracijo in človečnost.«

Slike članka
Zadnje objave
ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022
ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022
SVETNIŠKA POBUDA - DRENIKOVA
SVETNIŠKA POBUDA - MILIČINSKEGA CESTA
MOJCA ŠKRINJAR IN MESTNI ODBOR SDS LJUBLJANA PROTI POZIDAVI ZELENIC IN UNIČEVANJU LJUBLJANSKE KULTURNE DEDIŠČINE
Najbolj obiskano
1
ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022
2
ŠIŠKA ZA VSE GENERACIJE #VOLITVE2022
3
Revolucija, kraja, laž, uboji, po novem pa še hekerstvo, so temeljne vrednote komunistov
4
Za čisto in zeleno Ljubljano
5
Za varno starost vseh